Η σορός που έχει εντοπιστεί είναι η όγδοη κατά σειρά και αποτελεί συνέχεια των ευρημάτων τόσο στη θαλάσσια περιοχή όσο και στις παραλίες της Γαύδου. Βρέθηκε στην παραλία Αγίου Ιωάννη και βρίσκεται προς το παρόν στο Λιμάνι, περιμένοντας τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες ώστε το Λιμενικό σκάφος να μπορέσει να δέσει στην Καραβέ.
Θα ακολουθηθούν οι απαραίτητες ιατροδικαστικές διαδικασίες προκειμένου να εξακριβωθεί αν ο άνδρας σχετίζεται με το ναυάγιο των μεταναστών που συνέβη νοτιοδυτικά του νησιού στις 14 Δεκεμβρίου.
Η δήμαρχος Λίλιαν Στεφανάκη, μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, αναφέρθηκε σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, δηλώνοντας: «Ένας καταψύκτης τροφίμων, που ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε, μας οδηγεί στο να ζητήσουμε από την πολιτεία να δει με σοβαρότητα την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στη Γαύδο. Δεν είναι δυνατόν αυτό που συμβαίνει να το υποστηρίξουμε, ένας αστυνομικός, δύο πυροσβέστες και ένας αντιδήμαρχος. Είναι πολύ βαρύ φορτίο όλο αυτό».